Elkann

John Elkann Hakkında

John Elkann, Exor N.V.’nin İcra Kurulu Başkanı, Stellantis N.V.’nin ve Ferrari N.V.’nin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

1976 doğumlu Elkann, Paris’teki Lycée Victor Duruy’dan bilimsel bakalorya derecesini aldıktan sonra Torino Politeknik Üniversitesi’nden mühendislik alanında mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında Fiat Grubu’nun İngiltere ve Polonya’daki üretim ve Fransa’daki satış ve pazarlama şirketlerinde iş deneyimi kazandı. Profesyonel kariyerine 2001’de General Electric’in kurumsal denetim departmanında başladı ve Asya, ABD ve Avrupa’da görev yaptı.

Elkann, Giovanni Agnelli B.V.’nin ve GEDI Gruppo Editoriale S.p.A.’nın Yönetim Kurulu Başkanıdır.

John Elkann, aynı zamanda Giovanni Agnelli Vakfı’nın Başkanı ve MoMA ve JP Morgan Uluslararası Konseyi Üyesidir.