Değerli mezun arkadaşlarım, saygıdeğer öğretim üyelerimiz ve değerli yöneticilerimiz, hepinize merhabalar ve günaydın. Bugün sizlerle 2022 üniversite birincisi olarak konuşmak benim için büyük bir onur. Öncelikle, mezun olan herkesi tebrik etmek istiyorum. Çabalarımız ve azmimiz bugün nihayet meyvesini verdi.

Bugün hepinizi burada görmekten gerçekten çok mutluyum. Geride bıraktığımız zorlu iki yılda olup bitenlerin ardından sonunda birbirimizi yüz yüze görüyoruz ve mezuniyetimizi kutluyoruz. Koşullar çok hızlı değişse de uyum sağlamayı, engelleri aşmayı ve bu mutlu sona varmayı başardık. Bu kolay bir iş değildi ve üniversitemizin istikrarlı desteği, güçlü irademiz ve kararlılığımız olmadan mümkün olmazdı. Bunu başardığımızı söyleyebilmekten gurur duyuyorum.

Beş yıl önce, ben çok farklı bir noktadaydım. Koç Üniversitesi’ndeki eğitim hayatımın başında heyecanlıydım, ancak yepyeni bir ülkede, farklı bir ortamda olmaktan dolayı gergindim. Ancak fazla geçmeden, bana yardım etmeye fazlasıyla istekli olan çok sayıda öğrenciyle tanıştım. Arkadaşlarım ve akıl hocalarım oldular ve her zaman beni desteklediler. Bilgisayar mühendisliğine olan sevgimi pekiştirdiler ve ilerlemeye devam etmem için beni motive ettiler. Birlikte çok şey öğrendik; birçok programlama yarışmasına katıldık ve kazandık. Bir aile gibi olduk. Koç Üniversitesi gibi bir yerden sadece derslerden edindiğiniz bilgilerle mezun olmuyorsunuz. Ayrılırken ömür boyu sürecek birçok deneyim ve dostluk da edinmiş oluyorsunuz ve bunun için gerçekten minnettarım.

Mezun olurken, kendim ve tüm mezunlar adına içten şükranlarımızı da ifade etmek isterim. Her şeyden önce, bize destek olan ve ne pahasına olursa olsun mümkün olan en iyi eğitimi almamızı sağlamak için yorulmadan çalışan anneme ve babama, tüm velilerimize ve ailelerimize sonsuz teşekkürler. Ayrıca, tüm bunları mümkün kılan tüm kurum ve kuruluşlara da içten teşekkürlerimi iletmek isterim. Suriyeli-Filistinli bir öğrenci olarak, Koç Üniversitesi’nde eğitim gören Arap öğrenciler adına, lisans eğitimimiz boyunca bize sonsuz ve sürekli destek sağlayan Abdulla Al Ghurair Eğitim Vakfı’na şükranlarımızı sunmak istiyorum. Onların desteği olmasaydı çoğumuz bugün bulunduğumuz yerlere asla gelemezdik; bunun için onlara sonsuz şükran borçluyuz. Bizi eğitmek ve motive etmek için büyük çaba sarf eden tüm öğretim üyelerimize de teşekkür etmek isterim. Ne zaman bir soru sorsak, yardım istesek, bize hep kucak açtılar ve yardım etmek için ellerinden geleni yaptılar. Son olarak, üniversite hayatım boyunca edindiğim, iyi ve kötü günlerimde hep yanımda olan tüm dostlarıma teşekkür ederim.

Bugün hepimizin hayatında bir bölümün sonu. Ancak bu bir yandan da sadece bir başlangıç; geleceğin getireceklerini heyecanla bekliyoruz.

Tüm 2022 mezunlarını bir kez daha tebrik eder, hepinize en iyi dileklerimi sunarım.

Shadi Hamdan, Bilgisayar Mühendisliği

2022 Üniversite Birincisi